Pod zabranom i utjecajem alkohola izazvala prometnu nesreću

Policijski službenici i ovog su vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

U dane vikenda, od 10. do 12. ožujka,  na području Policijske uprave istarske evidentirano je deset prometnih nesreća u kojima je teške ozljede zadobila jedna osoba, tri osobe su lako ozlijeđene, a u šest nesreća je nastupila materijalna šteta.
 
Prometna nesreća sa teže ozlijeđenom osobom dogodila se jučer oko 12.30 sati na području Motovuna kada je 36-godišnjak upravljao biciklom kolnikom županijske ceste 5007 (Motovun Livade) prema državnoj cesti DC 44 (Ponte Porton –Buzet). Vozač je u oštrom zavoju zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad biciklom i sletio van kolnika u betonski kanal. Ozlijeđenom vozaču pružena je pomoć u riječkoj bolnici gdje je bog teških ozljeda zadržan na liječenju.
 
Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 465 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 19 vozača i 7 vozila. Utvrđeno je 215 prekršaja, od kojih izdvajamo:
  • nepropisna brzina – 69 prekršaja,
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 47 prekršaja,
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 14 prekršaja,
  • odbijanje ispitivanja poradi utvrđivanja prisutnosti droga – 1 prekršaja,
  • upravljanje vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom – 2 prekršaja,
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 28 prekršaja,
  • neregistrirano i tehnički neispravno vozilo – 7 prekršaja
  • ostali prekršaji – 47 prekršaja

Prometna je policija u subotu oko 18.55 sati na kolniku Smaregline ulice zabilježila prometnu nesreću u kojoj je 37-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 1.71 promila upravljala osobnim automobilom Citroen, pulske registracijske oznake te je zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih alkoholom udarila u Peugeot, pulske registracijske oznake, koji je bio parkiran na obilježenom parkirnom mjestu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je vozačica u trenutku upravljanja već imala aktivnu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Protiv vozačice se pokreće prekršajni postupak te joj je izrečena novčana kazna u iznosu od 2.900 eura i zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od šest mjeseci.
 

Stranica