Obijesnom vožnjom ugrozio sigurnost prometa

Policijski službenici su uhitili 32-godišnjaka zbog sumnje u obijesnu vožnju i počinjenje više prometnih prekršaja

Foto: Ilustracija

Pulska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo obijesna vožnja.
 
Naime, policija je 18. lipnja oko 4.10 sati na raskrižju Radićeve i Rovinjske ulice uočila osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, koji se kretao kolnikom većom brzinom. Policijski službenici pokušali su zaustaviti vozača, koristeći svjetlosne i zvučne signale, na što se vozač oglušio te je nastavio vožnju kroz nekoliko ulica povećavajući brzinu i čineći veći broj prometnih prekršaja. Dolaskom u Ulicu Sv. Polikarpa, uslijed neprilagođene brzine kretanja i udarca u povišeni rubnjak, s automobila je u jednom trenutku otpao kotač te je vozač udario u parkirani osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 27-godišnjaka.
 
Nakon izazivanja prometne nesreće i vozač i putnik u vozilu trčeći su se udaljili od vozila, no policijski službenici su ubrzo pronašli 37-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, za kojeg je daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je bio putnik u vozilu. Nedugo potom policija je zatekla i vozača, 32-godišnjeg hrvatskog državljanina, koji kod sebe nije imao dokumente kojima bi dokazao identitet pa se lažno predstavio policijskim službenicima kako bi izbjegao odgovornost za navedeni događaj.
 
Muškarac je doveden u prostorije policije iz kojih se prilikom obavljanja obavijesnog razgovora pokušao samovoljno udaljiti te su policijski službenici nad njim uporabili sredstava prisile, pri čemu nije nitko ozlijeđen. Vozaču je ponuđen i test na droge koji je izričito odbio.
 
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 19. lipnja tijekom noći, osumnjičeni je predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Priopćenja