Dvaput napustio mjesto prometne nesreće

Vozač je pod utjecajem droga na četiri vozila pričinio ukupnu materijalnu štetu od više tisuća eura

Foto. Ilustracija

Labinska je policija 20. lipnja oko 17.15 sati zabilježila prijave o nekoliko prometnih nesreća u kojima je sudjelovalo isto vozilo, a koje se u svim slučajevima udaljilo s mjesta nesreće. Brzom reakcijom policije već oko 18 sati pronađen je 39-godišnji vozač i osobni automobil, pulskih registracijskih oznaka, koji su sudjelovali u prometnim nesrećama.
 
Dosad provedenim mjerama i radnjama utvrđeno je kako se 39-godišnjak kretao naseljem Vinež kada je prednjim djelom svog vozila prvo naletio na parkirani automobil, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu 48-godišnjaka, a u nastavku kretanja izlazeći s prostora trga, naletio je i na stražnji dio parkiranog automobila, pulskih registracijskih oznaka, u vlasništvu pravne osobe iz Vineža.
 
Vožnju je nastavio kolnikom ŽC 5081, kada je naletio na stražnji dio automobila, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnjak koji se, izlazeći iz dvorišta, uključivao u promet. Uslijed udara, 49-godišnjak je sa automobilom odbačen u parkirani automobil koji se nalazio ispred njega u vlasništvu 24-godišnjakinje, a koji automobil je potom udario u betonsku ogradu.
 
Nakon pronalaska vozača, 39-godišnjak je podvrgnut preliminarnom testu za prisutnost opojnih droga u organizmu te je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost dvije vrste droge, dok je vađenje krvi i urina poradi analize na opojne droge odbio. Zbog zdravstvenog stanja u kojem se nalazio, vozač je prevezen i zadržan na daljnjem liječenju u pulskoj bolnici.
 
U nesreći je zasad neutvrđene tjelesne ozljede zadobio 49-godišnjak, a ukupna materijalna šteta nastala u događajima procjenjuje se na više tisuća eura. Policija nastavlja provoditi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
 

Priopćenja