Vozio pod utjecajem alkohola, i to iako mu je poništena vozačka dozvola

Vozač je uhićen i isključen iz prometa zbog prometnih prekršaja, a morat će pristupiti i ponovnom polaganju vozačkog ispita
 

Foto: Ilustracija

Pulska prometna policija je 12. srpnja oko 1.25 sati u Ulici Munida u Medulinu zaustavila 39-godišnjaka koji je, bez obzira što mu je oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih negativnih bodova, vozio automobil, pulske registracijske oznake. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako vozač upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 1.49 promila te su ga policijski službenici uhitili i smjestili u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama pokreće prekršajni postupak.

Podsjećamo da policija protiv vozača koji u razdoblju od dvije godine prikupe 12 negativnih prekršajnih bodova, temeljem pravomoćne odluke o počinjenim prometnim prekršajima, pokreće postupak ukidanja i oduzimanja vozačke dozvole. Kada je riječ o mladim vozačima, njima se vozačka ukida i poništava ako u razdoblju od vije godine prikupe devet negativnih bodova.

Osobe kojima je vozačka dozvola ukinuta moraju ponovno polagati vozački ispit, ali tek nakon proteka dvije godine od izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole.

Stanje svojih negativnih prekršajnih bodova vozači mogu provjeriti osobno dolaskom u policijsku postaju ili putem izbornika na mrežnim stranicama Ministarstva unutarnjih poslova pod naslovom ''Kutak za vozače''. Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske - Kutak za vozače (gov.hr)

Poštujući prometne propise čuvate svoj život, živote svojih suputnika i živote ostalih sudionika u prometu. Budite odgovorni!

Priopćenja