Pomorska policija spašavala teško ozlijeđenu kupačicu

Policijski službenici pružili su asistenciju timu hitne medicinske pomoći i žurno prevezli teško ozlijeđenu ženu

Foto: Pu istarska

Jučer nešto iza 12 sati policija je zaprimila dojavu da je u moru u uvali Lužina kod Krničkog porta došlo do stradavanja 63-godišnje talijanske državljanke kojoj je, prilikom penjanja na gliser udaljen sedamdesetak metara od obale, noga zapela između propelera pogonskog motora te kako žena obilno krvari.

Sukladno procijeni da je osoba u životnoj opasnosti, a obzirom je obalni prostor nepristupačan vozilima te je sam pristup moru sa kopna otežan, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna, angažirano je policijsko plovilo P-326 koje se nalazilo u akvatoriju otoka Veruda na osiguranju plivačkog maratona. Policijski službenici Emil Maružin i Nevio Vitasović žurno su se uputili u smjeru dojave te su po dolasku na mjesto dojave zatekli unesrećenu kojoj su obitelj i kupači uspjeli iz propele osloboditi priklještenu nogu na kojoj je bila vidljiva ozljeda.

Ukrcavši unesrećenu i tim hitne medicinske pomoći na policijsko plovilo, uputili su se žurno u smjeru uvale Kuje u Ližnjanu nakon čega je žena prevezena u pulsku bolnicu gdje su joj utvrđene teške tjelesne ozljede te je zadržana na daljnjem liječenju.

I ovaj događaj samo potvrđuje da je hrvatska policija uvijek, pa i u slučajevima izvanrednih okolnosti kao što je ovaj, u službi svojih građana i brojnih gostiju koji borave u našoj zemlji.
 

Priopćenja