Privedeni zbog krađa iz trgovina

Osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu, a policijski službenici nastavljaju provoditi kriminalističko istraživanje

Foto: Ilustracija

Umaška je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 25 i 22 godine i utvrdila sumnju da su počinili kaznena djela krađe i razbojničke krađe.

Policija je zaprimila prijavu o krađi koja se dogodila 8. kolovoza oko 15 sati u Novigradskoj ulici u Umagu, kada je troje muškaraca ušetalo u trgovinu te su u sportske torbe koje su nosili na ramenima stavili veću količinu kozmetike, s kojom su napustili trgovinu bez plaćanja, čime su pravnu osobu iz Rijeke oštetili za više stotina eura.

Trojka je pohod nastavila i 19. kolovoza oko 13 sati kada su ušli u istu trgovinu i u sportske torbe stavili veću količinu alkoholnih pića i tvrdih sireva te su se uputili prema izlazu iz trgovine. U bijegu su ih pokušale spriječiti dvije djelatnice trgovine, no muškarci su ih odgurnuli i s ukradenim proizvodima istrčali iz trgovine, čime su pravnu osobu oštetili za više stotina eura.

Dvoje muškaraca uhićeno je 22. kolovoza na području Policijske postaje Krk te su po dovršetku kriminalističkog istraživanja privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok za trećim počiniteljem policija i dalje traga.
 

Priopćenja