Rovinjska policija uhitila kradljivca novčanika

Brzom reakcijom građanina i policijskog službenika izvan službe, muškarac je spriječen u bijegu neposredno nakon krađe

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom te je utvrdila sumnju da je počinio četiri kaznena djela teška krađa.

Policijski službenici su uhitili muškarca 3. rujna oko 11.35 sati na Matteotijevom trgu u Rovinju, neposredno nakon što je 69-godišnjoj mađarskoj državljanki otuđio novčanik iz ruksaka, pri čemu su ga u pokušaju bijega s otuđenim predmetima spriječili jedan građanin i policijski službenik Policijske postaje Rovinj-Rovigno koji u tom trenutku nije bio u službi.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako osumnjičenom 20-godišnjaku to nije prva drska krađa. Naime,  u jutarnjim satima 31. kolovoza u Ulici Carera u Rovinju iz ruksaka je otuđio novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama, čime je oštetio 60-godišnjeg mađarskog državljanina za nekoliko stotina eura.  Potom je istog dana na Šetalištu braće Gnot, iz ruksaka otuđio novčanik s novcem i osobnim ispravama, čime je oštetio 42-godišnuu poljsku državljanku za zasad neutvrđeni novčani iznos. Također ga se sumnjiči da je 2. rujna oko u prijepodnevnim satima u Ulici Vladimira Švalbe iz ruksaka otuđio novčanik s novcem, osobnim ispravama i bankovnim karticama, čime je oštetio 71-godišnju talijansku državljanku za nekoliko stotina eura.

Osumnjičeni muškarac je u jutarnjim satima 4. rujna priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a policija nastavlja kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je s njim kaznena djela počinila još jedna osoba.

Priopćenja