Vozio s 1,91 promila

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u prometu

Foto: Ilustracija
 
Tijekom proteklog vikenda je na području Policijske uprave istarske evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih tri s ozlijeđenim osobama i osam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba teško, a tri lakše ozlijeđene.

Tijekom vikenda kontroliran je 637 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 30 vozača i sedam vozila. Utvrđeno je 318 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:
  • nepropisna brzina – 83 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa – 103 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje – 23 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 30 prekršaja
  • neregistrirano vozilo – 7 prekršaj
  • ostali prekršaji – 72 prekršaja
 
Pulska prometna policija je 22. listopada oko 20 sati u Ulici Munida u Medulinu zaustavila 47-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 1.91 promila upravljao automobilom Opel pulske registracijske oznake. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 
Rezultati prometne akcije kontrole korištenja sigurnosnog pojasa

Kao što je najavljeno, u subotu od 9 do 17 sati je na području Policijske uprave istarske u sklopu 4. Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog prometa, provedena prometna akcija  „Kontrola korištenja sigurnosnog pojasa“. Za vrijeme prometne akcije utvrđeno je 115 prekršaja, od kojih  69 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Priopćenja