Pogodovali vjerovnicima isplatama mimo reda naplate

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu u redovnom postupku

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave istarske su, u koordinaciji s  nadležnim državnim odvjetništvom, dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su 35-godišnjakinja i 57-godišnjak počinili kaznena djela pogodovanje vjerovnika.

Naime, 35-godišnjakinju se sumnjiči da je kao, direktorica trgovačkog društva sa sjedištem u Pazinu, zajedno s 57-godišnjakom, kao članom uprave društva, znajući da je trgovačko društvo u blokadi te da postoji redoslijed naplate vjerovnika, poduzimala radnje kojima su se novčana sredstva ostvarena promidžbenim uslugama trgovačkog društva u blokadi preusmjeravala u korist vjerovnika društva mimo redoslijeda naplate. Navedeno se činilo posredstvom dvije pravne osobe, u kojima je 57-godišnjak obavljao funkciju direktora.

Na taj način oštetili su druge vjerovnike društva, prvenstveno jednu od institucija Republike Hrvatske, kao najvećeg vjerovnika društva, a ukupna materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća eura.

Policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu zbog počinjenja kaznenog djela pogodovanje vjerovnika.
 

Priopćenja