Prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama

Foto: PU istarska

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i utvrdila sumnju da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policijski službenici su 16. studenog oko 23,30 sati u Gajevoj ulici u Puli zatekli muškarca u posjedu dvije vrećice sa marihuanom bruto težina 28,3 i 27,2 grama. Muškarac je uhićen, a temeljem naloga nadležnog suda idućeg dana policija je obavila pretragu stana na području Pule koji osumnjičeni koristi. Tijekom pretrage policijski službenici pronašli su nekoliko PVC smotuljaka sa ukupno 8,9 grama marihuane i 3,2 grama amfetamina, a u ormariću hidranta pronađene su dvije pvc vrećice pojedinačnih bruto težina 74,6 grama i 5,9 grama amfetamina te precizna digitalna vaga koju je koristio za vaganje droge namijenjene daljnjoj prodaji.

U prostorijama koje koristi 23-godišnjak pronađena je i nagorjela ručno motana cigareta sa sadržajem duhana i marihuane kao i 1,5 grama amfetamina pripremljeni za konzumaciju, te mu je uručen i prekršajni nalog sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Protiv osumnjičenog 23-godišnjaka kaznena prijava podnosi se u redovnom postupku.
 

Priopćenja