Vozili pod utjecajem alkohola

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u prometu

Foto: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda je  na području PU istarske evidentirano devet  prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće sa ozlijeđenim  osobama i sedam s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđen.
 
Alkohol je evidentiran u tri prometne nesreće.

Utvrđeno je 196 prekršaja, od koji izdvajamo:
 
  • nepropisna brzina - 108 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 15 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 13 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 28 prekršaja
  • ostali prekršaji - 32 prekršaja
 
Tijekom vikenda kontrolirano je 290 vozila i vozača, iz prometa je isključeno 15 vozača i jedno vozilo.

Prometna policija je 15. prosinca oko 17.50 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao osobni automobil, talijanskih registracijskih oznaka, kojim je upravljala 48-godišnjakinja. Ona je upravljala automobilom cestom DC66, kada je nedaleko Barbana propustila kretati se sredinom obilježene prometne trake te je skrenula udesno i naletjela na metalnu zaštitnu ogradu. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je upravljala automobilom pod utjecajem alkohola od 2.18 promila te je smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv nje policija pokreće prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Pulska policija je pak 16. prosinca oko 20.20 sati na kolniku Vodnjanske ceste zaustavila i kontrolirala teretno vozilo, pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnjak. Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako vozač upravlja pod utjecajem alkohola od 2.17 promila te kako je recidivist u činjenju prometnih prekršaja, odnosno kako je već ranije sankcioniran zbog upravljanja pod utjecajem alkohola. Muškarac je uhićen i doveden na sud koji mu je odredio kaznu zatvora u trajanju od deset dana i zabranu upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Priopćenja