Osumnjičen za devet kaznenih djela

Osumnjičeni muškarac je jučer priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske

Foto: Ilustracija

Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s ispostavom Buje-Buie dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom te su utvrdili sumnju da je počinio devet kaznenih djela i to tri krađe, tri teške krađe  i tri računalne prijevare od čega dvije u pokušaju.

Muškarca se sumnjiči da je poslijepodnevnim satima 29. rujna iz otključane kuće u naselju Đuba kod Umaga otuđio novac i mobitel, čime je oštetio 64-godišnju slovensku državljanku za više stotina eura. Potom je iz otvorene susjedne kuće otuđio novac, čime je oštetio 64-godišnjeg njemačkog državljanina za više stotina eura.

Također, ga se sumnjiči da je u prijepodnevnim satima 30. listopada  iz kuće u Dajli kod Novigrada otuđio dvije torbice s novčanikom, osobnim ispravama i bankovnim karticama, čime je oštetio dvoje slovenskih državljana u dobi od 71 i 74 godina za nekoliko stotina eura. S otuđenim bankovnim karticama potom je u Brtonigli s bankomata, od tri pokušaja, u jednom uspio podignuti nekoliko stotina eura.

U poslijepodnevnim satima 20. studenoga je u naselju Đuba provalio u vikend kuću, iz koje je otuđio prijenosno računalo i fotoaparat, čime je oštetio 69-godišnjeg slovenskog državljanina za više stotina eura. Potom je krajem studenoga provalio u vikend kuću u Dajli, iz koje je otuđio televizor, čime je oštetio 54-godišnjeg slovenskog državljanina za nekoliko stotina eura.

Zadnje kazneno djelo počinio je u noći s 17. na 18. prosinca kada je provalio u kuću u naselju Dajla, iz koje je otuđio televizor, razna alkoholna pića i druge predmete, čime je oštetio 65-godišnju slovensku državljanku za više stotina eura.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu u večernjim satima 20. prosinca priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Priopćenja