Nogometna utakmica između Istre 1961 i Dinama protekla bez većih sigurnosnih izgreda

Policija zahvaljuje onim navijačima koji su se ponašali primjereno te su svoje momčadi bodrili fer i korektno

Foto: Ilustracija

Jučer je na stadionu Aldo Drosina u Puli odigrana nogometna utakmica 20. kola SuperSport I. HNL između NK Istra 1961 i GNK Dinamo. Utakmicu je s tribina pratilo oko 4.000 posjetitelja, od čega oko 1.000 gostujućih navijača.

Kako bi utakmica protekla u najboljem redu sa sigurnosnog aspekta, policija je poduzela niz mjera i radnji. Policijski službenici bili su raspoređeni na više lokacija na području grada s ciljem preventivnog djelovanja pa tako prije, za vrijeme i nakon utakmice nisu zabilježeni sukobi navijača.

Većina navijača je prihvatila savjete policije, no evidentirano je nekoliko oblika protupravnog ponašanja. Zbog pokušaja ulaska na stadion pod utjecajem alkohola, policija je procesuirala pet navijača gostujuće momčadi u dobi od 22 do 35 godina, dok je pet navijača domaće momčadi u dobi od 19 do 25 godina privedeno u policijsku postaju zbog nedopuštenog ulaska u natjecateljski prostor po završetku nogometne utakmice (jedan od njih bio je i pod utjecajem alkohola). Protiv svih osoba podnose se optužni prijedlozi nadležnom sudu radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Također je tijekom same nogometne utakmice došlo do protupravnog ponašanja zasad neutvrđenog broja navijača domaće i gostujuće momčadi koji su na koristili pirotehnička sredstva te policijski službenici nastavljaju poduzimati aktivnosti u cilju utvrđivanja identiteta tih osoba.

Policijska uprava istarska zahvaljuje svima koji su svojim odgovornim ponašanjem doprinijeli da ovaj nogometni susret sa sigurnosnog aspekta protekne mirno i bez većih izgreda. Također zahvaljujemo građanima na razumijevanju i strpljenju tijekom kraćih zastoja u prometu prilikom pratnje navijača, kao i drugih mjera osiguranja nogometne utakmice.
 

Priopćenja