Tri naleta na divljač: vozači budite oprezni

Policija upozorava vozače da budu oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i noćnim satima te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti

Foto: Ilustracija

Na području Istre su 12. veljače evidentirana tri naleta na divljač. U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Prvi slučaj zabilježen je oko 17. 45 sati na cesti Umag-Ungarija, kada je 36-godišnji češki državljanin upravljajući automobilom, splitske registracijske oznake, udario u srnu koja je nakon udara uginula. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.

Potom je oko 19.20 sati kod mjesta Krasica, 65-godišnjak automobilom, pulske registracijske oznake, udario u divlju svinju koja se nakon udara u automobil udaljila. Posljednji slučaj zabilježen je oko 21.15 sati na državnoj cesti DC 66, kod mjesta Marčana, kada je 34-godišnjak automobilom udario u zeca koji se nakon udara u automobil udaljio. 

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače  da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Priopćenja