Ukraden automobil: ne ostavljajte ključeve u vozilima

Policija traga za počiniteljem koji je otuđio automobil u Vrsaru te poziva građane da prije napuštanja vozila poduzmu mjere kojima će zaštiti svoje vozilo od krađe

Foto: Ilustracija

Nepoznati počinitelj je između 17. i 19. veljače s parkirališta u Dalmatinskoj ulici u Vrsaru otuđio teretni automobil Peugeot Expert, pulskih registracijskih oznaka, bijele boje, u kojem su se nalazili ključevi vozila. Time je oštetio pravnu osobu iz Vrsara za više tisuća eura. Policijski službenici utvrđuju okolnosti događaja i tragaju za počiniteljem.

Kako bi se spriječili ovakvi događaji, Policijska uprava istarska upozorava građane da prije napuštanja vozila poduzmu mjere kojima će zaštiti svoje vozilo od krađe. Vrata i prozore potrebno je zatvoriti, a vozilo zaključati, čak i ako ga napuštate na kratko vrijeme. Ključeve nemojte ostavljati u vozilu, kao ni torbe, novčanike ili vrijedne predmete.

U slučaju da postanete žrtvom krađe, odmah o tome obavijestite policiju na broj 192 kako bi policijski službenici mogli što prije započeti tragati za ukradenim automobilom.

Priopćenja