Prevarena prilikom prodaje cipela

Policija upozorava građane da ne dostavljaju nikome svoj broj bankovne kartice i CVV broj na poleđini kartice      

Foto: Ilustracija
 
Pulska policija zaprimila je prijavu 48-godišnjakinje koja je na internetskom oglasniku oglasila prodaju cipela, nakon čega ju je putem društvene aplikacije kontaktirala nepoznata osoba i poslala oštećenoj poveznicu pomoću koje je trebala biti izvršena uplata novca i razmjena paketa. Oštećena je ulaskom u poveznicu, kako bi primila dogovoren novčani iznos, unijela broj bankovne kartice i CVV broj sa poleđine bankovne kartice, nakon čega joj je u kratkom roku pristigla obavijest da joj je sa računa napravljano više transakcija i skinuto više stotina eura.
 
Policija poduzima mjere i radnje na utvrđivanju okolnosti događaja i pronalasku počinitelja kaznenog djela prijevare.
 
Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska savjetuje građane da budu oprezni kako ne bi postali žrtve kaznenih djela. Podatke o bankovnim karticama, PIN broju i CVV broju, kao i svoje osobne podatke, građani ne bi trebali ustupati nepoznatim osobama. Podsjećamo da je dovoljno dostaviti broj bankovnog računa (IBAN) da bi Vam netko uplatio novac, ne trebate dostavljati druge podatke.
 
 O zlouporabi bankovnih kartica građani bi trebali odmah obavijestiti banku koja im je izdala karticu, a u slučaju da su oštećeni kaznenim djelom ili posumnjaju u mogućnost počinjenja kaznenog djela, potrebno je obavijestiti policiju na broj 192.

Priopćenja