Na prijevaru prisvojila tuđi stan

Osumnjičena je prebacila vlasništvo nad stanom na svoje ime te je tako oštetila ruskog državljanina za oko 250.000 eura

Foto: Ilustracija

Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja, prijevare i krivotvorenja isprave.

Policija je utvrdila kako je 62-godišnjakinja iskoristila povjerenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, kada ju je opunomoćio za prodaju nekretnine. Naime, žena je 11. travnja prošle godine, na temelju te punomoći, na svoje ime prenijela vlasništvo nad stanom, dok je garažu i vrt prodala drugoj osobi. Na taj način oštetila je ruskog državljanina za oko 250.000 eura.

Osumnjičena je potom, u vremenu od 24. do 31. svibnja prošle godine, nakon što je zaprimila porezno rješenje na promet nekretnina na svoje ime, krivotvorila to rješenje ne bi li izbjegla plaćanje poreza. Preko svojih osobnih podataka upisala je podatke ruskog državljanina te je od njega tražila da plati porez u iznosu od više tisuća eura, što je 64-godišnjak i učinio, ne znajući da je 62-godišnjakinja njegovu nekretninu prenijela na svoje ime.

Zbog sumnje da je počinila kaznena djela, protiv osumnjičene se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Priopćenja