Položeni vijenci uoči Dana državnosti

Predstavnici Policijske uprave istarske položili su danas vijence za sve one koji su zaslužni za stvaranje slobodne i neovisne Hrvatsku

Foto: Pulska svakodnevnica

U spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, sutra se u Hrvatskoj obilježava Dan državnosti. Kako bi s ponosom obilježili taj dan i prisjetili se svih onih koji su izgubili svoje živote u obrani suvereniteta i samostalnosti Hrvatske, danas su u Puli položeni vijenci kod središnjeg križa na Gradskom groblju i kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Parku Franje Josipa.

Vijence su položili izaslanstvo Policijske uprave istarske, predvođeno načelnikom policijske uprave Alenom Klabotom, zatim izaslanstva Istarske županije i Grada Pula te predstavnici udruga braniteljica i branitelja iz Domovinskog rata.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, minutom šutnje odana je počast onima koji su svoje živote dali za slobodnu Hrvatsku, a kroz riječi policijskog kapelana Ilije Jakovljevića prisutni su se prisjetili svih poginulih i nestalih branitelja i civila te njihove velike žrtve.
 

Stranica