Dvoje prekršitelja izazvalo sudar

Muškarac je upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita, a žena teretnim vozilom bez valjane vozačke dozvole i pod vidnim utjecajem alkohola
 

Foto: Ilustracija

Porečka policija je jučer oko 11.25 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila na kolniku nerazvrstane ceste u mjestu Musalež.

Do nesreće je došlo kada je 34-godišnji vozač motocikla pulske registracijske oznake upravljao motociklom bez položenog vozačkog ispita te je u jednom trenutku, pri ulasku u zavoj, zbog neprilagođene brzine uvjetima i stanju kolnika, izgubio nadzor nad motociklom i pao na kolnik zajedno sa motociklom. U nekontroliranom klizanju motocikl je udario u teretni automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera, bez valjane vozačke dozvole i pod utjecajem alkohola od 2.06 promila, upravljala 45-godišnjakinja.

Uslijed pada, vozač motocikla je lakše ozlijeđen, dok je na vozilima nastala materijalna šteta. Protiv sudionika nesreće policija će pokrenuti prekršajni postupak sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Priopćenja