Kontrola nepropisnog parkiranja i zaustavljanja na autobusnim stajalištima

Policijski službenici sutra će na području Pule provoditi pojačan nadzor autobusnih stajališta, posebno u zonama s većim intenzitetom prometa

Foto: Ilustracija

U cilju unaprjeđenja stanja sigurnosti cestovnog prometa, Postaja prometne policije Pula-Pola u suradnji s tvrtkom Pulapromet d.o.o. i prometnim redarstvom Grada Pule provest će u četvrtak, 18. srpnja od 9 do 13 sati, preventivno-represivnu akciju "Nadzor nepropisnog parkiranja i zaustavljanja vozila na autobusnim stajalištima".

Nepropisno parkiranje i zaustavljanje na autobusnim stajalištima predstavlja ozbiljan problem za funkcioniranje javnog gradskog prijevoza. Takvim prekršajima onemogućuje se dovoljno prostora za sigurno i pravovremeno zaustavljanje autobusa, što dovodi do kašnjenja u redu vožnje, ugrožava se sigurnost putnika, otežava se normalan tok prometa i povećava rizik od nastanka prometnih nesreća. Slijedom navedenog, policijski službenici će provoditi pojačan nadzor autobusnih stajališta, posebno u zonama s većim intenzitetom prometa.

Za nepropisno parkiranje i zaustavljanje na dijelu kolnika koji je kao stajalište za vozila javnog gradskog prijevoza obilježen oznakama na kolniku ili prometnim znakom za vozače je propisana novčana kazna u iznosu od 30 eura. Za navedeni prekršaj policijski službenik ili službenik jedinice lokalne samouprave naredbom će odrediti premještanje vozila specijalnim vozilom ''pauk''.

Vozače pozivamo na pridržavanje prometnih pravila i propisa. Osiguravanje nesmetanog i sigurnog zaustavljanja autobusa na autobusnim ugibalištima i stajalištima posebno je važno za sigurnost pješake kao jednih od najranjivijih skupina sudionika u prometu, posebice djece, starijih i nemoćnih osoba te osoba s invaliditetom.

Ujedno pozivamo građane na suradnju. Ako primijetite nepropisno parkiranje na autobusnim stajalištima, prekršaj možete dojaviti na telefonski broj Postaje prometne policije Pula-Pola 052/538-739 ili putem aplikacije "MUP - Sigurnost i povjerenje" za mobilne uređaje. Brza reakcija i prijava mogu znatno doprinijeti stanju sigurnosti u cestovnom prometu.

Najave