Zaustavljen zbog prometnog prekršaja, a policija kod njega pronašla i drogu

Policija će sankcionirati muškarca zbog prometnih prekršaja i zbog posjedovanja droge

Foto: Ilustracija

Interventna policija je 16. srpnja oko 21.10 sati zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je u zabranjenom smjeru Emovom ulicom u Puli upravljao 37-godišnjak. Osim što je vozio u zabranjenom smjeru, vozač je odbio postupiti po zahtjevima policijskih službenika, odnosno odbio je testiranje na prisutnost droge u organizmu.

Također je zaključao vozilo i policijskim službenicima onemogućio pregled, radi čega je automobil prevezen na policijsko parkiralište do ishodovanja sudskog naloga za pretragu. Prilikom pretrage vozila policijski službenici pronašli su 10 grama marihuane, dok je pretragom doma 37-godišnjaka pronađeno još 28.8 grama marihuane i 3.5 grama halucinogenih droga.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, policija će protiv počinitelja podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu, dok mu je radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna od 1.580 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Priopćenja