Pijan izazvao nesreću u kojoj je teško ozlijeđen vozač motocikla

Policijski službenici priveli su vozača automobila u pritvorsku jedinicu policije zbog sumnje da je počinio dva kaznena djela

Foto: Ilustracija

U prometnoj nesreći, koja se dogodila 19. srpnja oko 10.10 sati kod naselja Svetvinčenat, jedna je osoba teško ozlijeđena.

Nesreća se dogodila kada je 59-godišnjak pod utjecajem alkohola od 2.13 promila upravljao automobilom, na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake. Naime, automobil je odjavljen još 2021. godine, a registarske pločice pripadaju automobilu, koji je u vlasništvu drugog muškarca. Vozač se kretao kolnikom županijske ceste 5098 te  dolaskom do raskrižja s nerazvrstanom cestom, nije propustio sva vozila iz suprotnog smjera, već je započeo skretati i sudario se s motociklom, austrijske registracijske oznake, kojim je upravljao 64-godišnji austrijski državljanin.

Zbog zadobivenih ozljeda, Austrijanac je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je teško ozlijeđen te je zadržan na liječenju.

Policijski službenici uhitili su 59-godišnjeg vozača automobila te su nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kaznena djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te krivotvorenje isprave.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 20. srpnja u prijepodnevnim satima, osumnjičeni je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Priopćenja