Najava prometne akcije

Prometna akcija “Kontrola poštivanja prometnih propisa vozača u odnosu na pješake i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka" provesti će se sutra od 9 do 14 sani na području cijele Istre

Foto: Ilustracija

Radi smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju pješaci, a posebno posljedica koje zadobivaju u prometnim nesrećama, u četvrtak 25. srpnja u vremenu od 09 do 14 sati, na području PU istarske provesti će se prometna akcija “Kontrola poštivanja prometnih propisa vozača u odnosu na pješake i kontrola poštivanja prometnih propisa od strane pješaka".
 
U prvih šest mjeseci 2024. godine, na području PU istarske evidentirano je 45 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali pješaci, od kojih 42 nesrerće s ozijeđenim osobama i tri s materijalnom štetom.
 
U prometnim nesrećama stradalo je 44 pješaka od kojih je 14 zadobilo teške tjelesne ozljede, a 30 lake tjelesne ozljede.
 
Pozivamo vozače da se s povećanim oprezom približavaju obilježenim pješačkim prijelazima, kao i pješake da stupaju preko obilježenih pješačkih prijelaza tek kad su se uvjerili da su primjećeni od strane vozača odnosno kad se vozilo zaustavilo ispred obilježenog pješačkog prijelaza.
 

Najave