Izazvao prometnu nesreću sa preko dva promila

Muškarac je smješten u posebne prostorije policije

Foto: Ilustracija

Umaška policija je jučer oko 13.30 sati zaprimila dojavu o prometnoj nesreći koja se dogodila u Ulici Murva u Novigradu. Do nesreće je došlo kada je 51-godišnjak upravljao automobilom pulskih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 2.26 promila te dolaskom na kružni tok prometa, iako je bio dužan, nije držao potreban razmak iza drugog automobila uslijed čega je naletio na automobil pulskih registracijskih oznaka kojim je upravljala 20-godišnjakinja. Vozač je smješten u prostorije za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva te se protiv njega pokreće prekršajni postupak.

Još jednom pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

Naime, nepovoljan utjecaj na vožnju i ponašanje vozača imaju i manje koncentracije. Alkohol i doga narušavaju rasuđivanje, produžuju vrijeme reakcije, smanjuje budnost i vidnu oštrinu. Zbog smanjenja inhibicija, konzumacija alkohola i droga često je povezana s rizičnim ponašanjem u prometu čime se povećava rizik od nastanka prometnih nesreća, posebice onih sa smrtnim i teškim posljedicama, a nisu zanemarive ni visoke novčane kazne koje su propisane za vožnju pod utjecajem alkohola u rasponu u od 90 do 2650 eura.
 

Priopćenja