Ozlijeđeni motociklist i putnik

Policija upozorava na pojačan oprez svih sudionika u prometu kako bi se izbjegle nesreće sa teškim posljedicama

Foto: Ilustracija

U subotu, 27, srpnja oko 21,30 sati na području Pazina dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. ž

Nesreća se dogodila kada je maloljetni hrvatski državljanin prije stjecanja prava na upravljanje upravljao neregistriranim motociklom kolnikom nerazvrstane ceste Francovići-Škropeti. Dolaskom do naselja Škropeti, vozač je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad motociklom te pao zajedno s maloljetnim putnikom na kolnik.  

U prometnoj nesreći vozač motocikla je lakše, a njegov putnik teško ozlijeđen. Protiv vozača motocikla podnosi se kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu, a 39-godišnjoj vlasnici motocikla izdan je obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja iz Zakona o obaveznim osiguranjima u prometu.

Pozivamo vozače da pojačaju oprez u prometu posebice tijekom predstojećih ljetnih gužvi, a vozače mopeda i motocikala na opreznu i sigurnu vožnju, jer ceste nisu piste, a kako bi bili što sigurniji u promet.

Priopćenja