Privedeni zbog iznude

Policija je privela osumnjičene u pritvorsku jedinicu policijske uprave, uz kaznenu prijavu koja je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 46-godišnjak i 42-godišnjak počinili kaznena djela iznude te narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora, dok se 46-godišnjaka tereti da je počinio i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Naime, 46-godišnjak je 24. srpnja putem mobitela u nekoliko navrata prijetio smrću 72-godišnjem muškarcu i potraživao od njega nepostojeći dug u iznosu od više tisuća eura. Potom je 26. srpnja oko 11 sati, zajedno s 42-godišnjakom i još jednom osobom, došao u Medulin te je iz vatrenog oružja ispalio nekoliko hitaca, pokušavajući zastrašiti 72-godišnjaka ne bi li mu predao novac.

Osumnjičeni su također, ne bi li pronašli 72-godišnjaka, neovlašteno ušli u stanove i apartmane koji se nalaze u sklopu obiteljske kuće oštećenog, a u kojima su se nalazili stanari i gosti.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 27. srpnja u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, dok policijski službenici nastavljaju poduzimati mjere u radnje u cilju pronalaska treće osobe koja je sudjelovala u počinjenju kaznenih djela.
 
 

Priopćenja