Narušavao javni red pa onda prijetio i napao policijske službenike

Osim što je narušavao javni red i mir, osumnjičeni je počinio i kaznena djela te je priveden u pritvorsku jedinicu policije

Foto: Ilustracija

Labinska je policija, provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrdila sumnju da je 28-godišnjak počinio kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi.

Muškarca se sumnjiči da je 28. srpnja oko 22.40 sati na Trgu Republike u Raši narušavao javni red i mir tako što je vikao na goste u jednom ugostiteljskom objektu i bacao stvari. Osim toga, prijetio je smrću 23-godišnjakinji te su ubrzo na mjesto događaja pristigli policijski službenici.

Muškarac je nastavio s protupravnim ponašanjem te je odbijao postupiti na naredbama policijskih službenika, a kada je krenuo prema 23-godišnjakinji, odgurnuo je od sebe policijske službenike koji su ga pokušali spriječiti u prilasku ženi. Policijski službenici primijenili su nad 28-godišnjakom sredstva prisile, a muškarac je cijelo vrijeme pružao aktivni otpor te je prijetio smrću policijskim službenicima.

Policijski službenici uhitili su 28-godišnjaka i priveli ga u policijsku postaju. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv njega se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu. Budući da je utvrđeno kako je počinio i kaznena djela, osumnjičeni je po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 29. srpnja u večernjim satima, priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 
 

Priopćenja