Vozač motocikla s preko dva promila prešao na suprotnu stranu kolnika

Vozač je priveden u policijsku postaju, gdje mu je izrečena novčana kazna i zabranu upravljanja motociklom

Foto: Ilustracija

U petak, 2. kolovoza oko 23.20 sati na raskrižju ulica Dajla i Kaštel u naselju Dajla, dogodila se prometna nesreća s materijalnom srećom.

Nesreća se dogodila kada je 47-godišnji slovenski državljanin upravljao motociklom, slovenske registracijske oznake, kolnikom Ulice Dajla. Vozač je upravljao motociklom dok je bio pod utjecajem alkohola od 2.11 promila te je prešao na suprotnu kolničku traku, a potom je udario u rubnik središnjeg prometnog otoka i pao s motociklom na tlo, pri čemu je oštetio smjerokazni stupić

Policijski službenici priveli su vozača u policijsku postaju te mu je određen smještaj u policijskim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policija mu je izrekla novčanu kaznu od 1.440 eura i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom A2 kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Kako bi se smanjilo stradavanje motociklista u prometu, policija poziva vozače mopeda i motocikala policija da vode računa o svojoj sigurnosti, odnosno da upravljaju s položenim vozačkim ispitom i potrebnom položenom kategorijom, da upravljaju motociklima i mopedima koja su registrirani, odnosno  koji imaju važeću prometnu dozvolu i koji su tehnički ispravni bez ikakvih preinaka. Savjet je i da se kreću propisanim brzinama te da tijekom vožnje obavezno koriste zaštitnu kacigu, kako vozači, tako i putnici, kao i svu drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna jer ublažava ozljede u slučaju nastanka prometnim nesrećama (motociklističke jakne, hlače, kombinezoni, rukavice, čizme, štitnici i drugo). Sudjelujte sigurno u prometu i vratite se živi i zdravi svojim obiteljima!

 
 

Priopćenja