Vozio s 3,34 promila

Policijski službenici i ovog su vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju smanjenja stradavanja

Foto: Ilustracija

U dane produženog vikenda je na području PU istarske evidentirano 28 prometnih nesreća, od kojih 12 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 16 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U prometnim nesrećama jedna je osoba teško, a 14 lakše ozlijeđeno. Alkohol je evidentiran u pet prometnih nesreća.

Utvrđeno je 323 prekršaja, od koji izdvajamo:
  • nepropisna brzina - 88 prekršaja
  • nekorištenje sigurnosnog pojasa - 63 prekršaja
  • upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola - 17 prekršaja
  • korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 24 prekršaja
  • prije stjecanja prava na upravljanje - 3 prekršaja
  • neregistrirano i teh. nepregledano  vozilo - 3 prekršaja
  • ostali prekršaji - 125 prekršaja

Tijekom vikenda kontrolirano je 468 vozila i vozača. Iz prometa su isključena 22 vozača i 3 vozila.

Prometna policija je 2. kolovoza oko 19,45 sati u Loborici zaustavila automobil, pulske registracijske oznake kojim je pod utjecajem alkohola od 3,34 promila upravljao 42-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  izrečena mu je novčana kazna od 1240.36 eura i  zaštitna mjera zabrane korištenja stranom vozačkom dozvolom na teritoriju RH u trajanju od tri mjeseca.

Rovinjska je policija 4. kolovoza 00,10 sati u Ulici Andree Amorosa u Rovinju prilikom kontrole prometa zaustavila 42-godišnjaka koji je upravljao automobilom, pulske registracijske oznake pod utjecajem alkohola od 2,48 promila. Vozač je zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Protiv njega se pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Umaška je policija 4. kolovoza 15,40 sati u Novigradskoj ulici u Umagu, zatekla 63-godišnjaka kako pod utjecajem alkohola od 1,45 promila upravlja automobilom, pulske registracijske oznake. Vozač je isključen iz prometa te se protiv njega pokreće prekršajni postupak zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
 

Priopćenja