Uhićen prometni recidivist

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj

Foto: Ilustracija

Prometna policija je jučer oko 17,50 sati u Ulici Centar u Medulinu za upravljačem automobila zagrebačkih registracijskih oznaka zatekla 41-godišnjaka.

Nakon izvršene kontrole osobe, policijski službenici utvrdili su kako vozač automobilom upravlja pod utjecajem alkohola od 1.43 promila i to za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Nakon pozitivnog preliminarnog testa na drogu, muškarac je izričito odbio stručni pregled uzimanja krvi i urina poradi analize te je uhićen. Vozač je jutros doveden na nadležni sud koji mu je odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od tri dana do konačne odluke o sankciji.

Policija podsjeća da je upravljanje vozilom pod utjecajem droga težak prekršaj, za koji je propisana novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana. Vozaču se također izriče i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima od tri do 12 mjeseci te šest negativnih bodova.

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgnu ispitivanju prisustva u organizmu droga ili lijekova ili liječničkom pregledu, odnosno uzimanju krvi ili krvi i urina, i to novčanom kaznom  od 1.320 do 2.650 eura. I u ovom slučaju izriče se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima i šest negativnih bodova.

Policija poziva sve vozače da vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti u prometu te da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali droge, lijekove ili alkohol. 
 

Priopćenja