S dva promila sletio u jarak pa završio na krovu

Nesreća se dogodila zbog vožnje pod utjecajem alkohola i neprilagođene brzine kretanja

Foto: Ilustracija

U petak, 23. kolovoza oko 21.55 sati, na labinskom području dogodila se prometne nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba.

Nesreća se dogodila kada je 55-godišnji slovenski državljanin upravljao teretnim automobilom, slovenske registracijske oznake, županijskom cestom iz smjera naselja Ravni prema Labinu. U oštrom zavoju je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u kameni zid mosta, nakon čega je automobil odbačen u jarak te se prevrnuo na krov. Vozač je prevezen u pulsku bolnicu, gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđen.

Obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozač bio pod utjecajem alkohola od 2.03 promila. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv njega se pokreće prekršajni postupak.

Policija još jednom upozorava vozače da poštuju prometne propise, a pogotovo zakonske odredbe glede brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Brzina i alkohol su, uz mobitel i pojas, poznati kao tzv. četiri ubojice u prometu, odnosno glavni uzročnici koji dovode do najtežih prometnih nesreća. Stoga, budite odgovorni sudionici u prometu i brinite o svojoj i tuđoj sigurnosti kako bi se svi sretno vratili svojim domovima.
 
 
 
 
 

Priopćenja