U Puli će se provesti kontrola alkoholiziranosti vozača

Policija poziva vozače da ne sjedaju za volan ako su konzumirali alkohol ili drogu te da koriste alternativne načine prijevoza

Foto: Ilustracija

U cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu Postaja prometne policije Pula-Pola će u noći sa subote na nedjelju, 31. kolovoza na 1. rujna od 22 do 6 sati, provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor upravljanja vozilom pod utjecajem droga''.

Najavama i provođenjem pojačanog nadzora cilj je potaknuti vozače na odustajanje od upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga. Podsjećamo kako je za vožnju s prisustvom alkohola u organizmu propisana novčana kazna u iznosu od 90 do 2650 eura, dok je za vožnju pod utjecajem droga ili odbijanja testa na droge propisana novčana kazna u iznosu od 1320 do 2650 eura. Nadalje, ako osobite okolnosti upućuju na to da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja može mu se odrediti smještaj u posebnim prostorijama do 12 sati, uhititi i privesti na nadležni sud  i oduzeti vozilo, ako postoji opasnost da će se ponovno uporabiti za počinjenje prekršaja.

Tijekom 2024. godine policijski službenici Postaje prometne policije Pula zbog prometnih prekršaja odredili su smještaj u posebnim prostorijama za 56 osoba, uhitili 40 osoba te privremeno oduzeli 16 motornih vozila.

Ponašanje sudionika ključna je sastavnica sigurnosti cestovnog prometa, stoga pozivamo vozače da se, radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu, pridržavaju prometnih pravila i propisa i ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol ili droge.
 
 
 

Najave