Vikend bez teže ozlijeđenih u prometu

Policijski službenici su i tijekom proteklog vikenda provodili pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja stradavanja u cestovnom prometu

Foto: Ilustracija

Na  području Policijske uprave istarske, od 6. do 8. rujna 2024. godine, evidentirano je 13 prometnih nesreća, od kojih šest s ozlijeđenim osobama i sedam s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama sedam je osoba lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda kontrolirano je 337 vozač/vozila. Iz prometa je isključeno 13 vozača i četiri vozila. Utvrđeno je 284 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih:
•             vožnja pod utjecajem alkohola - 11 prekršaja
•             nepropisna brzina - 108 prekršaja
•             nekorištenje sigurnosnog pojasa - 37 prekršaja
•             nezakonito korištenje mobitela za vrijeme vožnje - 19 prekršaja
•             neregistrirano vozilo - 4 prekršaja
•             ostali prekršaji -105 prekršaja
 
Pulska prometna policija je 8. rujna oko 23.35 sati u Rizzijevoj ulici u Puli zaustavila automobil, pulske registracijske oznake, kojim je iz smjera Radićeve u smjeru Voltićeve ulice upravljao 22-godišnjak. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozač upravlja automobilom bez položenog vozačkog ispita dok je testiranje na droge odbio. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv mladića se pokreće prekršajni postupak.

Priopćenja