Norijada: maturanti, obilježite dostojno svoj dan!

Slika /2018/arena i policija.jpg

Policija poziva maturante da završetak srednjoškolskog školovanja obilježe odgovorno i dostojanstveno

Foto: Ilustracija

Budući da sutra diljem Hrvatske maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, odnosno Dan maturanata ili Norijadu, Policijska uprava istarska poziva maturante da ga obilježe odgovorno i dostojanstveno, odnosno da prilikom slavlja vode računa o svojoj i tuđoj sigurnosti te o imovini građana.

Proslava kraja školske godine u nekim će gradovima započeti već u jutarnjim satima, a tijekom dana očekuje se izlazak većeg broja maturanata na gradska središta, odnosno ulice i trgove te njihovo okupljanje u parkovima ili na sportskim igralištima.

I ove godine Grad Pula i srednje škole organiziraju program za sve maturante, koji započinje u 9 sati na parkiralištu ispred Društvenog centra Rojc. Kako bi sve proteklo u najboljem redu, okupljanje maturanata popratit će i policijski službenici, ali i druge mjerodavne službe, odnosno Crveni križ i profesori srednjih škola, dok će cijelu manifestaciju osiguravati i zaštitari.  Ujedno napominjemo kako će od večeras pa do sutra do 15 sati biti zatvoreno veliko parkiralište ispred Rojca te pozivamo građane da koriste alternativna mjesta za parkiranje.

Osim u Puli, maturanti će slaviti i u drugim gradovima u Istri te će policijski službenici i tamo osigurati da se završetak srednjoškolskog školovanja proslavi bez narušavanja javnog reda i mira, bez oštećenja tuđe imovine i drugih oblika protupravnih ponašanja.

Policijska uprava istarska čestita maturantima završetak srednjoškolskog obrazovanja, uz želju da ga proslave dostojanstveno te da odgovornim ponašanjem doprinesu da njihov dan protekne bez ugrožavanja njihove osobne sigurnosti i sigurnosti drugih građana.
 

Pisane vijesti