Otvorene prijave za humanitarnu utrku: potrčite u spomen na Ivana Todorića!

Slika /2021/Ivan Todorić2.JPG

Pozivamo sve trkače, rekreativce i šetače da nam se i ove godine pridruže i odaju počast policijskom službeniku, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege    

Foto: PU istarska

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvijenca, koji je okupio velik broj trkača, Policijska uprava istarska, Atletski savez Istre, Regionalni klub IPA Istra, Udruga specijalne jedinice policije BAK Istra i Turistička zajednica grada Pule i ove će godine organizirati utrku u spomen na policijskog službenika Ivana Todorića.

Ivan je bio djelatnik Policijske postaje Pula-Pola, a stradao je 22. rujna 2018. godine u prometnoj nesreći kod Krnice. Krenuo je u policijsku postaju, u dnevnu smjenu, u odori koju je volio i s ponosom nosio. Bio je među najboljim polaznicima u svojoj generaciji, a u Policijskoj upravi istarskoj bio je poznat kao pravedan, vrijedan i uzoran policajac. Ljubav prema policiji i plavoj boji bila mu je obiteljska crta. Njegov otac Zlatko umirovljeni je djelatnik Policijske uprave istarske, dok je Ivanov stric Stanislav još uvijek djelatnik policijske uprave.

Osim što se utrkom želi odati počast Ivanu, ona ima i humanitarni karakter, s obzirom da je sav prihod od utrke namijenjen Zakladi policijske solidarnosti.

Zaklada policijske solidarnosti osnovana je zbog pružanja pomoći prilikom svih oblika stradavanja i ugrožavanja socijalnog položaja policijskih službenika, pružanja financijske pomoći članovima obitelji poginulih policijskih službenika, pružanja pomoći pri rješavanju stambenog pitanja, školovanja djece, socijalnom i zdravstvenom zbrinjavanju, pružanja materijalne i zdravstvene pomoći nezaposlenim roditeljima kojima je poginuli policijski službenik bio jedini skrbnik, pružanja financijske pomoći za liječenje teško oboljelih policijskih službenika i članova njihove najuže obitelji te materijalnog zbrinjavanja teško socijalno ugroženih obitelji policijskih službenika.

Zaklada se najvećim dijelom financira od dobrovoljnih priloga policijskih službenika, koji se na temelju pisane izjave policijskih službenika svakog mjeseca odbijaju od njihove plaće. Dakle, policijski službenici svakog mjeseca odvajaju kako bi mogli pomoći svojim kolegama kojima je pomoć potrebna.


Informacije o utrci




Humanitarna utrka 2. Memorijal Ivana Todorića održat će se 24. rujna 2022. godine u 10 sati sa startom i ciljem u bivšem policijskom kampu u Valbandonu, odakle će se trkači uputiti uz more prema štinjanskim tvrđavama. Sudionici mogu birati između dvije staze: glavne utrke od 11.300 metara ili rekreativne utrke od 2.209 metara, a natjecat će se u kategoriji građana i kategoriji policije.

Prijave na utrku zaprimaju se putem poveznice: 2. MEMORIJAL IVANA TODORIĆA  najkasnije do 20. rujna. Aktivni i umirovljeni djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova prilikom prijave kao klub navode MUP i ustrojstvenu jedinicu /umirovljeni.

Startnina za utrku iznosi 50 kuna ili više, a novac se uplaćuje direktno na račun Zaklade policijske solidarnosti IBAN HR0723900011100332922 te je prilikom podizanja startnog broja potrebno predočiti dokaz o uplati.

Više informacija o utrci može se pronaći u raspisu utrke, a ovim putem pozivamo sve trkače i one koji žele prošetati ili potrčati kraćom stazom da se uključe u ovu humanitarnu akciju i da svi zajedno odamo počast jednom poštenom i izuzetnom policajcu, dobrom čovjeku, koji je prerano napustio svoju obitelj, prijatelje i kolege. Obujmo tenisice i potrčimo za Ivana!
 

Stranica