Policija iste večeri uhitila provalnike

Slika /2018/policija natpis.JPG

Policijski službenici osumnjičene su uhitili iste večeri nakon što su počinili nekoliko kaznenih djela na području Istre

Foto: Ilustracija

Djelatnici Policijske postaje Umag-Umago s Ispostavom Buje-Buie proveli su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da su dvojica državljana Bosne i Hercegovine u dobi od 46 i 37 godina te 50-godišnji hrvatski državljanin počinili sedam kaznenih djela.

Muškarce se sumnjiči da su počinili tri teške krađe, dvije računalne prijevare, krađu i prijevaru, a navedena kaznena djela počinili su na umaškom, porečkom i pulskom području, dok su jedno kazneno djelo počinili i na području susjedne Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno na području Opatije.

Osumnjičeni su 2. kolovoza tijekom noći u Slavonskoj ulici u Novigradu ušli u apartman kroz otvorena balkonska vrata te su 62-godišnjoj slovenskoj državljanki koja je spavala uzeli torbicu s novcima, dokumentima, bankovnim karticama i nakitom. Nakon toga su se odvezli do Umaga te su s ukradenim bankovnim karticama na bankomatima podizali novac, a potom su novac podignuli i na bankomatu na Obali maršala Tita u Opatiji. Time su slovensku državljanku oštetili za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Iste noći su u Ulici Drage Gervaisa u Novigradu kroz otvorena vrata ušli u apartman u prizemlju te su, dok su dvije češke državljanke u dobi od 57 i 41 godinu spavale, otuđili torbicu s novcem, čime su ih oštetili za više tisuća kuna.

Osim što su se ušuljali u dva apartmana, osumnjičeni su iste noći provalili i u automobil BMW, austrijske registracijske oznake, koji se nalazio parkiran na benzinskoj postaji u Pršurićima kod Višnjana, no iz njega nisu ništa otuđili.

Na području Pule osumnjičeni su dan ranije, 31. srpnja u večernjim satima u trgovini, u Ulici Sergijevaca iz ruksaka koji je 52-godišnja državljanka Srbije nosila na leđima otuđili novčanik s manjim novčanim iznosom, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Koristeći se njenom bankovnom karticom počinitelji su u nekoliko navrata sa bankomata podignuli novac te su na taj način oštetili ženu za više tisuća kuna.

Počinitelje su uhitili djelatnici Policijske postaje Opatija 2. kolovoza u večernjim satima te su ih predali umaškim policajcima, koji su nad njima proveli kriminalističko istraživanje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, osumnjičeni su privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.
 

Stranica