Prijavljeni zbog prijevare i teških krađa

Slika /2021/lisice.jpg

Protiv osumnjičenih muškaraca policija će podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Pulska je policija u suradnji sa Policijskom postajom Poreč - Parenzo dovršila kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 40 i 43 godine te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo prijevara i dva kaznena djela teška krađa.

Muškarce se sumnjiči da su 10. srpnja 2022. godine doveli u zabludu 24-godišnjaka tako što mu obećali popraviti moped Aprilia koji mu potom nisu namjeravali vratiti već ga trajno zadržati, čime su ga oštetili za više stotina eura. Također ih se sumnjiči da su u periodu od 6. do 13. prosinca 2022. godine provalili u stan na području Medulina iz kojeg su otuđili električni bicikl, prijenosno računalo, televizor i druge predmete, čime su oštetili 56-godišnjeg vlasnika i austrijskog turista za nekoliko desetaka tisuća eura.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policijski službenicisu također utvrdili sumnju da je dvojac u noći s 6. na 7. veljače 2019. godine u Funtani provalio u objekt u izgradnji, iz kojeg su otuđili razni alat, gorivo i druge predmete, čime su oštetili pravnu osobu iz Osijeka za nekoliko tisuća eura.

Policijski službenici su izvršili pretragu doma koje koriste osumnjičeni kojom prilikom su pronašli dio otuđenih predmeta koji će biti vraćeni vlasnicima. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.
 

Stranica