Priveden zbog razbojništva, policija traga za drugim počiniteljem

Slika /2018/privođenje.JPG

Policija je privela jednog osumnjičenog za razbojništvo, a za drugim se poduzimaju mjere traganja

Foto: Ilustracija

Rovinjska je policija provela kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništvo.

Policija sumnjiči muškarca da je 4. rujna oko 13.20 sati, zajedno s još jednom muškom osobom, došao do trgovine u Ulici Grisia u Rovinju. Muškarci su imali drvene palice te su od 28-godišnjeg vlasnika tražili da im preda više stotina kuna, zbog kojih ih je poslodavac kaznio zbog nepreuzimanja paketa. Nakon što je 32-godišnjakinja pristala muškarcima dati traženi novac, vlasnik trgovine je jednom muškarcu oduzeo palicu, no muškarac ga je tada šakom udario u glavu, kao i 32-godišnju ženu. Vlasnik trgovine i 32-godišnjakinja su u događaju lakše ozlijeđeni.

Muškarci su se nakon napada udaljili u nepoznatom smjeru, no policijski službenici Postaje prometne policije Pula-Pola su istog dana oko 18 sati u Voltićevoj ulici u Puli zaustavili automobil Opel, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 31-godišnjak za kojim se tragalo. Utvrđeno je kako upravlja vozilom pod utjecajem alkohola od 0.85 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zabrana upravljanja svim motornim vozilima. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, protiv 31-godišnjaka se podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

Osumnjičeni je pod dovršetku kriminalističkog istraživanja, 5. rujna u poslijepodnevnim satima, priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske. Policijski službenici nastavljaju tragati za drugom osobom koja se dovodi u vezu s počinjenjem kaznenog djela.
 

Stranica