Pulska policija riješila seriju krađa

  • Slika /2021/krađe pula1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Policijski službenici su istog dana nakon dojave uhitili dvoje osumnjičenih koji su u svega dva dana otuđili razne proizvode iz čak sedam trgovina

Foto: PU istarska

Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila da je 25-godišnji hrvatski državljanin počinio osam kaznenih djela krađe, a da je 22-godišnja hrvatska državljanka počinila sedam kaznenih djela krađe.

Nakon što je 18. veljače u poslijepodnevnim satima policija zaprimila dojavu da su dvije osobe iz trgovine u Zagrebačkoj ulici u Puli otuđile veću količinu čokolade, prometni policajci su u večernjim satima, prvo u Ulici Rimske centurijacije uhitili ženu, a potom u Scalierovoj ulici i muškarca koji su odgovarali opisima počinitelja. Utvrđeno je kako su 22-godišnjakinja i 25-godišnjak iz trgovine otuđili oko 150 komada čokolade, čime su pravnu osobu iz Omiša oštetili za nekoliko tisuća kuna, ali i da to nije jedina trgovina iz koje su otuđili prehrambene proizvode.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila kako je dvojac 17. i 18. veljače, iz još šest trgovina na području Pule, otuđio razne prehrambene i kozmetičke proizvode, odjeću, tostere, ogledala i druge predmete, čime su pravne osobe iz Omiša, Pule i Zagreba ukupno oštetili za više tisuća kuna.

Policija je također utvrdila kako je 25-godišnjak jedno kazneno djelo počinio sam, i to u kolovozu prošle godine, kada je iz trgovine na Verudeli otuđio više boca alkoholnog pića, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Osumnjičeni su po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 19. veljače u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.   


 

Stranica