Pogledajte gdje možete podnijeti zahtjev za dokumente


Gdje izraditi osobnu iskaznicu?

Građani s prebivalištem na području gradova Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Barban i Svetvinčenat, osobnu iskaznicu izrađuju u zgradi Policijske uprave istarske u Puli na adresi Trg Republike 1.
 

Na šalteru broj 6 predaju se zahtjevi za izradu osobne iskaznice, a na šalteru prilagođenom invalidnim osobama preuzimaju se izrađene osobne iskaznice.

Pripadnici talijanske nacionalne manjine navedene poslove obavljaju na šalteru broj 6., a osobe s invaliditetom  na šalteru prilagođenom invalidnim osobama.

Građani s prebivalištem izvan navedenog područja, zahtjeve za izradu osobne iskaznice predaju u upravnim poslovima nadležne policijske postaje.

 

Gdje izraditi putovnicu?

Građani  mogu zahtjev za izdavanje putovnice podnijeti u bilo kojoj policijskoj upravi/postaji bez obzira na mjesto prebivališta podnositelja zahtjeva. Podnositelj zahtjeva preuzima izrađenu putovnicu kod nadležnog tijela kod kojeg je podnio zahtjev za izdavanje putovnice.

U žurnom postupku, kada se radi o hitnim slučajevima (liječenje, bolest, smrt člana obitelji, neodgodiv službeni put) putovnicu izdaje Policijska uprava zagrebačka.

U Policijskoj upravi istarskoj u Puli na adresi Trg Republike 1 na šalteru broj 5 predaju se zahtjevi i preuzimaju izrađene putovnice.

Osobe s invaliditetom predaju zahtjeve i preuzimaju putne isprave na šalteru prilagođenom invalidnim osobama.

 

Gdje prijaviti ili odjaviti promjenu prebivališta ili boravište?                                              

Građani koji žele prijaviti/odjaviti prebivalište/boravište i vezano s time podnijeti zahtjev za izradu osobne iskaznice na području gradova Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Barban i Svetvinčenat, prijavu/odjavu, te zahtjev za izradu osobne iskaznice podnose u zgradi Policijske uprave istarske u Puli na adresi Trg Republike 1. na šalterima broj 1 i 2.
 

Uvjerenja o prebivalištu izdaju se na šalteru broj 1, 2 i 6.  
 
Pripadnici talijanske nacionalne manjine navedene poslove obavljaju na šalteru broj 6., a osobe s invaliditetom  na šalteru prilagođenom invalidnim osobama.

 

Građani koji žele prijaviti/odjaviti prebivalište/boravište izvan navedenog područja, navedene poslove obavljaju u upravnim poslovima nadležne policijske postaje.

 
 

Gdje prijaviti javno okupljanje?

Organizatori, javno okupljanje na području gradova Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Barban i Svetvinčenat, prijavljuju u dežurstvu policijske postaje Pula-Pola. Javno okupljanje izvan navedenog područja prijavljuje se u dežurstvima policijskih postaja.

  
 

Gdje registrirati / odjaviti  vozilo?

Ako je prebivalište odnosno sjedište vlasnika vozila na području gradova Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Barban i Svetvinčenat, vozilo se registrira / odjavljuje  u zgradi Policijske uprave istarske u Puli na adresi Trg Republike 1  na šalteru broj 2.

Pripadnici talijanske nacionalne manjine navedene poslove obavljaju na šalteru broj 6., a osobe s invaliditetom na šalteru prilagođenom invalidnim osobama. Vlasnik vozila s prebivalištem (sjedištem) izvan navedenog područja vozilo registrira/odjavljuje u upravnim poslovima nadležne policijske postaje.

  
 

Gdje izraditi vozačku dozvolu?

Građani mogu zahtjev za izdavanje vozačke dozvole podnijeti u bilo kojoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj postaji bez obzira na mjesto prebivališta podnositelja zahtjeva.

Podnositelj zahtjeva preuzima izrađenu vozačku dozvolu u policijskoj upravi odnosno policijskoj postaji u kojoj je podnio zahtjev za izdavanje vozačke dozvole.

Građani s prebivalištem na području gradova Pula i Vodnjan te općine Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Barban i Svetvinčenat, poslove vezane uz vozače/vozačke dozvole obavljaju u zgradi Policijske uprave istarske u Puli na adresi Trg Republike 1 na šalteru broj 4.  

Pripadnici talijanske nacionalne manjine navedene poslove obavljaju na šalteru broj 6., a osobe s invaliditetom na šalteru prilagođenom  invalidnim osobama.

Vlasnik vozila s prebivalištem  izvan navedenog područja poslove  vezane uz vozače/vozačke dozvole obavljaju u upravnim poslovima nadležne policijske postaje.

 

Gdje registrirati oružje?

Za građane s prebivalištem na području gradova Pule i Vodnjana te općina Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Svetvinčenat i Barban, poslovi se obavljaju u zgradi Policijske uprave istarske u Puli, Trg Republike 1, Odjel za prometne isprave i oružje ured broj 4/1.

Pripadnici talijanske nacionalne manjine navedene poslove obavljaju na šalteru broj 6., a osobe s invaliditetom na šalteru prilagođenom invalidnim osobama.

Građani s prebivalištem izvan navedenog područja poslove oružja obavljaju u upravnim poslovima nadležne policijske postaje.

  

Gdje podnijeti zahtjev za stjecanje/prestanak hrvatskog državljanstva?

Stranci sa mjestom boravka odnosno građani sa prebivalištem na području gradova Pule i Vodnjana te općina Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Svetvinčenat i Barban, poslove vezane za stjecanje / prestanak hrvatskog državljansva obavljaju u zgradi Policijske uprave istarske u Puli, Trg Republike 1, Odjel za državljanstvo, statusna pitanja stranaca i azil ured broj 4/2.

Stranci s boravištem , odnosno građani sa prebivalištem izvan navedenog područja poslove vezane za stjecanje / prestanak hrvatskog državljansva obavljaju u upravnim poslovima nadležne policijske postaje.

Stranci s boravkom u inozemstvu zahtjev podnose nadležnoj diplomatskoj misiji ili konzularnom uredu Republike Hrvatske u inozemstvu.
 
   

Gdje se obratiti za rješavanje statusnih pitanja stranaca?

Za područje gradova Pule i Vodnjana te općina Medulin, Ližnjan, Marčana, Fažana, Svetvinčenat i Barban, poslovi vezani uz rješavanje statusnih pitanja stranaca obavljaju se u zgradi Policijske uprave istarske u Puli, Trg Republike 1, na šalteru broj 3.

Za rješavanje statusnih pitanja stranaca izvan navedenog područja pogledajte obratite se   upravnim poslovima nadležne policijske postaje.