Policija upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava protiv troje njemačkih državljana podnosi se kaznena prijava

Foto: Ilustracija

Umaška policija s Ispostavom Buje je dovršila kriminalističko istraživanje nad troje njemačkih državljana u dobi od 47,48 i 22 godine  te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo povreda djetetovih prava.

Naime, policija je jučer oko 12,30 sati postupala po dojavi da je na parkiralištu na Obali Josipa Broza Tita u Umagu u automobilu VW Golf, njemačke registarske oznake zaključano dijete. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je kako su vatrogasci iz zaključanog automobila izvukli dijete dok je ekipa hitne medicinske pomoći Umag pružila pomoć djetetu, koje srećom nije ozlijeđeno. 

Nad njemačkim državljanina provedeno je kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su u zaključanom automobilu sa zatvorenim prozorima 45 minuta ostavili dijete te su se udaljili.

Protiv njih se zbog sumnje da su počinili kazneno djelo podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava istarska upozorava građane da ne ostavljaju djecu samu u vozilima jer posljedice mogu biti smrt djeteta ili teško narušeno zdravlje.

Stranica