Obljetnica pogibije Adrijana Dobrilovića

  • Slika /2018/dobrilović.JPG
  • Slika
  • Slika

Predstavnici Policijske uprave istarske i Udruge specijalne jedinice policije BAK Istra obilježili su obljetnicu stradavanja kolege i suborca Adrijana Dobrilovića.

Foto: PU istarska

Načelnik Policijske uprave istarske Alen Klabot  i Mladen Blašković, predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije Bak Istra, posjetili su 7. prosinca počivalište poginulog suborca i prijatelja Adrijana Dobrilovića te su na groblju Božje Polje kraj Vižinade, zajedno s braćom pokojnog Adrijana, položili cvijeće i zapalili svijeće.

Adrijano je, kao pripadnik Specijalne jedinice policije BAK Istra, poginuo 7. prosinca 1999. godine u akciji razminiravanja u Škabrnji kraj Zadra. Inače, bio je rodom iz mjesta Vranje Selo kraj Vižinade i pripadnik Bak-ova od samih početaka. Nakon što su mu odali počast, njegovi suborci posjetili su Adrijanovu majku, kao što to čine svake godine. Na ovaj su se način Bak-ovi željeli zahvaliti Adrijanu na njegovom doprinosu stvaranja slobodne Hrvatske te očuvati trajan spomen na njega i njegovu žrtvu.


Stranica