Požari u dva ugostiteljska objekta u Puli

Jučer , 17. lipnja 2009. godine u 3.20 sati policija je zaprimila dojavu od vatrogasaca da je u Širolinoj ulici u Puli u caffe baru Cabahia buknuo požar koji je ugašen u 4.15 sati. Istog dana u kafiću Podroom u Budicinovoj ulici oko 4 sata buknuo je također manji požar, koji je vlasnik sam ugasio. Očevidom inspektora zaštite od požara i djelatnika PU istarske utvrđeno je

Jučer , 17. lipnja u 3.20 sati policija je zaprimila  dojavu od vatrogasaca da je u Širolinoj ulici u Puli u caffe baru Cabahia buknuo požar koji  je ugašen u 4.15 sati. Istog dana u kafiću Podroom u Budicinovoj ulici oko 4 sata buknuo je također manji požar, koji je vlasnik sam ugasio.

Očevidom inspektora zaštite od požara i djelatnika PU istarske utvrđeno je da je uzrok požara u ugostiteljskim objektima Cabahia i Podroomu otvoreni plamen  zasad nepoznatog porijekla. U požaru u Cabahii u  potpunosti  je izgorjela  terasa s krovištem i inventarom, a u  zidanom objektu u prizemlju kafića također je izgorio inventar. Požar je  zahvatio i stambeni prostor u vlasništvu 53-godišnjaka iz Pule na katu zgrade gdje je došlo do začađenja stambene prostorije i pucanja stakla.

Uslijed požara u Podroomu došlo  je do oštećenja drvenog krovišta i začađenja kompletne unutrašnjosti objekta unutar drvene kućice sa šankom  smještene u dvorištu kafića. Materijalna šteta je zasad neutvrđena.

Očevidom je policija s   mjesta događaja izuzela  tragove koji će biti dostavljeni na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu. Policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja.



Stranica