Pulska je pomorska policija spasila trojicu slovenaca

Slika PU_I/vijesti/2009/07/havarijaw_0059.jpg

U subotu, 18. srpnja u 23 sata nakon zaprimljene dojave od Središnjice za traganje i spašavanje na moru Rijeka da se na moru dogodila pomorska nesreća i da su nastala trojica slovenskih državljana. Policijski službenici pomorske policije Pula su se službenim plovilom iz lučice Vargarola, bez obzira na jako nevrijeme, lošu vidljivost, uputili prema Medulinskom zaljevu u potragu za nestalim slovenskim državljanima.

U subotu, 18. srpnja u 23 sata,  nakon zaprimljene dojave od Središnjice za traganje i spašavanje na moru Rijeka da se na moru dogodila pomorska nesreća i da su nastala trojica slovenskih državljana. Policijski službenici pomorske policije Pula su se službenim  plovilom iz lučice Vargarola, bez obzira na jako nevrijeme, lošu vidljivost, uputili  prema Medulinskom zaljevu u potragu za nestalim slovenskim državljanima. Poduzetim intenzivnim mjerama traganja u 3.30 sati, 30 metara zapadno od otoka Fenera u Medulinskom zaljevu  uočili su prevrnutu jedrilicu, a na otoku trojicu slovenskih državljana, 51-godišnjaka, njegovog 24-godišnjeg sina i 51-godišnjeg prijatelja koji na sreću nisu bili ozljeđeni.

Po ukrcaju u plovilo policijski službenici slovenske su državljane utoplili dekama i dali im tople napitke, te odvezli do luke u Medulin.


Stranica