Kornjaču neovlašteno držao u akvariju restorana u Umagu

Slika PU_I/vijesti/2009/07/kornjača-akvarij-w.jpg

Policijski službenici PU istarske su provedenom kriminalističkom obradom nad 46-godišnjakom iz Umaga utvrdili osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakoniti ribolov. Osnovano se sumnja da je u mjesecu srpnju neovlašteno nabavio morsku kornjaču - glavatu želvu

Policijski službenici PU istarske su provedenom kriminalističkom obradom nad 46-godišnjakom iz Umaga utvrdili osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo protuzakoniti ribolov. Osnovano se sumnja da je u mjesecu srpnju neovlašteno nabavio morsku  kornjaču - glavatu želvu strogo zaštićenu svojtu i  držao je u akvariju restorana u Riječkoj ulici u Umagu. Nakon provedene kriminalističke obrade protiv 46-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog kaznenog djela Protuzakoniti ribolov redovnim putem i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti prirode.
 
Naime, kornjača - glavata želva koja  je pravilnikom o proglašavanju divljih svojti proglašena kao strogo zaštićena životinjska svojta je predana u Centar za oporavak morskih kornjača u Puli, do konačnog puštanja u more. Kriminalistička obrada se nastavlja.


Stranica