Dvije dovršene kriminalističke obrade

Rovinjska je policija provedenom kriminalističkom obradom nad 20-godišnjakom iz Rovinja utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem i spriječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Osnovano se sumnja da je tijekom noći 6/7. kolovoza u ulici Obala Maršala Tita Rovinju provalio u kiosk potom iz unutrašnjosti ukrao veću količinu cigareta nakon čega je zatekla i uhitila policija. Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je

Rovinjska je policija provedenom kriminalističkom obradom nad 20-godišnjakom iz Rovinja utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kazneno djelo teške krađe provaljivanjem i spriječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Osnovano se sumnja da je tijekom noći 6/7. kolovoza u ulici Obala Maršala Tita Rovinju provalio u kiosk potom iz unutrašnjosti ukrao veću količinu cigareta nakon čega je zatekla i uhitila policija. Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da je prethodnog dana, s leđa odgurnuo policijskog službenika koji je utvrđivao identitet za jednu osobu, te je na taj način počinio kazneno djelo spriječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti. Nakon provedene kriminalističke obrade 20-godišnjak je u večernjim satima 7. kolovoza uz adekvatnu kaznenu prijavu priveden istražnom sucu  Županijskog suda u Puli.
 

Provedenom kriminalističkom obradom nad 58-godišnjakom iz Rovinja utvrđena je osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo prijetnje i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari. Osnovano se sumnja da je u petak, 7. kolovoza oko 18.30 sati u ulici Joakima Rakovca u Rovinju, pod vidnim utjecajem alkohola na terasi restorana prvo verbalno, a potom fizički napao jednog od gostiju restorana, a potom uznemiravao i druge goste. Nakon čega je prišao 33-godišnjaku iz Rovinja i zaprijetio smrću  ako išta prijavi policiji. U sklopu  kriminalističke orbade izvršena je pretraga stana u kojem je pronađeno 20 komada puščanog streljiva, kosir, bajunet za pušku, te dva lovačka noža, sjekira i ronilački nož. Nakon provedene kriminalističke obrade u popodnevnim satima 8. kolovoza priveden je  u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Stranica