Obilježavanje Blagdana Svih svetih

Slika PU_I/vijesti/2009/10/svi sveti.jpg

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih bit će povećan promet vozila na cestama, a građani će se u većem broju okupljati na grobljima. Očekujemo da će promet na svim cestama i graničnim prijelazima te posebice na prilaznim cestama prema grobljima biti osobito pojačan od petka 30. listopada do ponedjeljka 2. studenoga na području PU istarske.

Foto: PU istarska

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih bit će povećan promet  vozila na cestama, a građani će se u većem broju okupljati na grobljima.

Očekujemo da će promet na svim cestama i graničnim prijelazima te posebice na prilaznim cestama prema grobljima biti osobito pojačan od petka 30. listopada do ponedjeljka 2. studenoga na području PU istarske.
 
U svezi navedenog  Pu istarska umoljava vozače da poštuju prometne propise i brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti, a posebno da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta te time omoguće nesmetan prolaz pješacima na parkirališnim prostorima, kako bi se osigurao red i nesmetano odvijanje prometa.
 
Na frekventnijim raskrižjima u gradu Puli vršit će se fizička regulacija prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne  jedinice mladeži, poglavito prema gradskom groblju.
 

S obzirom da će policijski službenici  prometom upravljati u poslijepodnevnim i večernjim satima, odnosno u vrijeme slabije ili smanjene vidljivosti, umoljavamo vozače da prilikom nailaska na raskrižje povećaju oprez i smanje brzinu kretanja kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

 

Ciljano će se postupati prema sudionicima u prometu koji, odstupajući od prometnih propisa, narušavaju normalni prometni tok ili grubo krše prometne propise, kako bi se prevenirale prometne nesreće s najtežim posljedicama.

 

Pozivamo sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa da bi se izbjegle nepotrebne prometne gužve te kako bi svi na svoja odredišta stigli sigurno i na vrijeme.

 

Ovom prilikom pozivamo sve vozače da brzinu kretanja vozila prilagode stanju i uvjetima na cesti.

 


Stranica