Ako piješ ne vozi - nesreća nije slučajnost!

U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica ovoga vikenda u sklopu proslave narodnog običaja „Martinja“ djelatnici PU istarske će provoditi pojačane aktivnosti na svim važnijim cestovnim pravcima i u neposrednoj blizini većih okupljanja građana. Aktivnosti policije imaju za cilj smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, a predmet nadzora biti će poštivanja propisa od strane vozača s posebnim naglaskom na sankcioniranje vozača pod utjecajem alkohola.

Foto: Pu istarska
U cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica ovoga vikenda u sklopu proslave narodnog običaja „Martinja“ djelatnici PU istarske  će provoditi pojačane aktivnosti na svim važnijim cestovnim pravcima i u neposrednoj blizini većih okupljanja građana. Aktivnosti policije imaju za cilj smanjenje broja prometnih nesreća i stradavanja u prometu, a predmet nadzora biti će poštivanja propisa od strane vozača s posebnim naglaskom na sankcioniranje vozača pod utjecajem alkohola.

Alkoholizirani vozači značajno su zastupljeni u problematici prometnih nesreća na području PU Istarske, a rizik za nastanak prometne nesreće progresivno raste s povećanjem koncentracije alkohola u organizmu vozača motornog vozila. Tako primjerice,   rizik za prometnu nesreću pri koncentraciji alkohola u krvi vozača od 0,9 g/kg  je za oko 5 je puta veći nego kod posve trijeznog vozača, a pri koncentraciji alkohola od 1,5 g/kg, što se općeniti smatra graničnim stupnjem pripitog stanja, rizik je takve nezgode za oko 16 puta veći nego za posve trijeznog vozača.

                 

Ovim putem PU istarska  poziva sudionike u prometu na pojačan oprez u prometu i poštivanje prometnih propisa kako bi se izbjegla stradavanja u prometu na cestama.

 

Aktivnosti će se provoditi tijekom cijelog vikenda posebice u noćnim i ranojutarnjim satima, dok će ciljana prometna akcija „Kontrola alkoholiziranosti vozača“ biti provedena sa subote na nedjelju odnosno 14/15. studeni 2009. godine.

 


Stranica