Svečani obred uspostave policijske kapelanije Sv. Mauro za PU istarsku

Slika PU_I/vijesti/2009/10/misa2w.jpg

Danas, 20. studenog u 11 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani služena je Sv. Misa povodom imenovanja vlč. Joška Listeša kapelanom poslužiteljem Policijske kapelanije Sv.Mauro za Policijsku upravu istarsku. Misu je u koncelebraciji sa svećenicima i kapelanima Vojnog ordinarijata predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac. Dekretom vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj , velečasni Joško Listeš, imenovan je kapelanom poslužiteljem navedene policijske kapelanije sa svim pravima župnika, te je svečanom misom uveden u službu policijskog kapelana.

Foto: PU istarska
Danas, 20. studenog u 11 sati u crkvi Sv. Kuzme i Damjana u Fažani služena je Sv. Misa povodom imenovanja vlč. Joška Listeša kapelanom poslužiteljem Policijske kapelanije Sv.Mauro za Policijsku upravu istarsku. Misu je u koncelebraciji sa svećenicima i kapelanima Vojnog ordinarijata predvodio biskup mons. Juraj Jezerinac. Dekretom vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj , velečasni Joško Listeš, imenovan je kapelanom poslužiteljem navedene policijske kapelanije sa svim pravima župnika, te je svečanom misom uveden u službu  policijskog kapelana.

Sveta misa započela je pozdravnim govorom načelnika PU istarske, Lorisa Kozlevca, koji je tom prigodom biskupu mons. Juraju Jezerincu  izrazio zadovoljstvo što se osniva policijska kapelanija Sv. Mauro za policijsku upravu istarsku, te se je zahvalio biskupu što je  prepoznao potrebu svakog policijskog službenika i uspostavio policijsku kapelaniju.Također, g. Kozlevac  je policijskom kapelanu vlč. Jošku Listešu  poželio mnogo sreće i uspjeha u njegovima poslovima dušobrižništva za djelatnike Policijske uprave.

S istim željama policijskom kapelanu u uvodnom dijelu Svete Mise pridružio i  Vojni ordinarij mons. Juraj Jezerinac koji je  u svojoj propovjedi istaknuo je da je temeljem Apostolske konstitucije pape Ivana Pavla II. u skladu s Ugovorom između Svete Stolice i Republike Hrvatske o dušobrižništvu katoličkih vjernika, pripadnika oružanih snaga i redarstvenih službi RH, a prema Posebnom dijelu Pravilnika o ustrojstvu i djelovanju Vojnog ordinarijata u RH za MUP RH, dekretom vojnog Ordinarija Vojnog ordinarijata u RH, mons. Jurja Jezerinca, danas, 20. studenoga. osnovana Policijska kapelanija “Svetog Maura” za Policijsku upravu istarsku, sa sjedištem u Puli i sa svim pravima župe, te je imenovao vlč. Joška Listeša kapelanom poslužiteljem navedene policijske kapelanije sa svim pravima župnika, kojemu je poželio mnogo sreće i uspjeha u njegovim poslovima dušobrižništva za djelatnike policijske uprave.

Na kraju svečanog obreda, okupljenima, među kojima su bili vjernici iz Pule i okolice, policijski službenici PU istarske, predstavnici MUP-a, i načelnica Općine Fažana obratio se vlč. Joško Listeš koji se zahvalio svima koji su u tome pridonijeli, istaknuvši kako je ovo za njega trenutak od iznimne važnosti.
 


Stranica