Istovremena prometna akcija „kontrola brzine kretanja vozila"

Slika PU_I/vijesti/2009/10/kontrola-brzinew.jpg

Analizom grešaka kod prometnih nesreća utvrđeno je da se u prvih deset mjeseci 2009. godine na području Pu istarske dogodilo ukupno 970 prometnih nesreća zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 33% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća.

Foto: PU istarska
Analizom grešaka kod prometnih nesreća utvrđeno je da se u prvih deset mjeseci 2009. godine na području Pu istarske dogodilo ukupno 970 prometnih nesreća  zbog nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što čini udio od 33% u ukupnom broju grešaka vozača kod prometnih nesreća.

Izvršenom analizom prometnih nesreća s poginulim osobama utvrđeno je da je kod 16 prometnih nesreća bila greška brzina, što čini udio od 50% u ukupnom broju prometnih nesreća s poginulim osobama.
 
Zabrinjava činjenica da kod prometnih nesreća sa teže povrijeđenim osobama greška brzina ima udio u 65% prometnih nesreća (97 grešaka/148 prometnih nesreća).

Slijedom iznijetog dominantan problem sa stanovišta sigurnosti cestovnog prometa i nadalje predstavljaju prometne nesreće i njihove posljedice u kojima je greška vozača „BRZINA“.
           

Kako bi se smanjilo stradavanje u prometu, te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, PU istarska i PU primorsko-goranska provesti će istovremenu prometnu akciju pod nazivom „Kontrola brzine kretanja vozila“, dana 29. studenog 2009. godine (nedjelja), u vremenu od 11,00 do 16,00 sati.

 


Stranica